::
you're reading
BANYUMASAN

Kangen Mendhoan

mendhoan tempeKaya kiye rasane wong neng perantauan, kadang-kadang emut ngumah. Inyong sing asline Banyumas sekiye neng Ambon karo kanca-kanca uga serinng ngrasakna apa-apa sing ana neng umah. Macem-macem, mulai sekang wong tua, sedulur-sedulur, sawah-sawah, wedhus, lan sing ora kelalen panganane. Lah sing mandan ngileri kue mendhoan tempe. Inyong jen sekiye lagi kepengin banget mendhoan tempe. Tempe neng Ambon juga ana sih, tapi nek digawe mendhoan beda banget hasile. Angger mendhoan kue kudu nganggo tempe bunthel, neng Ambon wis muter-muter nggoleti tempe bunthel godong tapinen kur anane tempe biasa dadine kurang mak nyoss angger nggo digawe mendhoan.

Pokoke sekiye inyong lagi banget kepengine mendhoan. Padha bae karo kanca-kanca liyane sing kebeneran asale pada sekang Banyumas. Kapanane balik maring Banyumas, mesti lan kudu nambani kangene mangan mendhoan. Ora bisa ora pokoke. Inyong mbayangna mangan mendhoan anget karo cengis sing pedes, mbok klethus…mantep banget, apa maning mangane pas udan-udan, tambah uenakkk.. Waduh mendhoan-mendhoan…kapan yah ketemu ko.

About mamung

lahir di banjoemas ngapak, kini berkelana di amboina manise, berkawan terik dan gemericik hujan, bermain di deburan ombak segara, tertatih berusaha merambahi dunia maya yang penuh warna serbaneka

Discussion

8 thoughts on “Kangen Mendhoan

  1. Aduuh kangen mendhoan ya mas.. Tenang aja besok kalo pulang ta bikinin yang spesial.

    Posted by karin | Monday, 25 February 2008, 18:39
  2. kank…… mbokan neng daerah sekitar batu merah ana sing dodolan (kayane) mendoan

    Posted by marno | Thursday, 28 February 2008, 13:21
  3. Halah siki wis ana mbekayu karin sing mben ndina kon nggoreng mendoan mbok kang…qiqiqiqi…

    Posted by mbokefatih | Saturday, 15 November 2008, 21:49
  4. salam kenal mas
    mantab rek mendoane
    jadi pingin pulang ke malang hehehe
    thanks ya bos

    Posted by shalimow.com | Saturday, 21 February 2009, 20:12
  5. Mendoan is my favorite……..Wong jowo gak seneng tempe ilang jowone, ya ra mas?! :-)

    Posted by mas8nur | Saturday, 21 February 2009, 23:49
  6. Mendoan adalah favoritku. Wong jowo gak seneng tempe ilang jawane, ya ra mas…..?!

    Posted by mas8nur | Sunday, 22 February 2009, 00:33
  7. Sak jane ora kangen karo mendhoane, tapi karo sing dodol mendhoan, kui lho jeng Menik, wong anggere mas Muhamaze mampir langsung disambut Selamat Menikmati je :D Apa mendhoane Ambon ora ana ta mas? :roll:

    Posted by WANDI thok | Wednesday, 22 July 2009, 23:37
  8. #kang wandhi, kangen loronen ya mendhoane ya sing dodol haha

    Posted by muhamaze | Monday, 27 July 2009, 22:37

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: